Passa al contingut principal

Willy el Tronat (relat breu en català)-Eloi Pomar




Et va colpir presenciar l'agressió i els insults d'aquell cap rapat a l'equatoriana. Al dia següent, vas comprar un esprai de defensa personal. Tu no ets estranger però mai saps si el proper en patir la violència seràs tu. Des d'aquell dissabte nit, no podies deixar de pensar que no vas fer res per ajudar-la. Et consolava que tampoc ningú, a tot el vagó, la va defensar d'aquell skin head.


Apareixia William Wallace entrant a cavall per la teua finestra i t'esclafia el cap amb una bola de ferro per la teua traïció. Mories gitat al llit, com a Mornay en la pel·lícula Braveheart. El rostre de Mel Gibson era el de l'equatoriana i Mornay tenia la teua cara. Nit rera nit, el mateix malson et visitava. Eixa equatoriana podria haver estat la teua mare, cosina, amiga, la teua germana... i tu no havies fet res per impedir que l'agrediren.

Com tots els dissabtes nit, tornaves de treballar amb el tren des de València cap a Gandia. Allò estava ple de joves de camí a les discoteques, tots ells amb moltes ganes de desfasar-se i oblidar la meravellosa societat en la que vivim. El fum i el flaire dels seus porros et recordaven la teua no llunyana joventut. Tanmateix, a tu únicament et preocupava trobar l'oportunitat de demostrar-te que no eres un covard invencible o un desertor mai derrotat.


Arribà el moment que esperaves. Al mateix vagó on tu estaves assegut, quatre sud-americans de vint i molts anys increpaven un grupet de sis xics i xiques de vora 18 anys. Quatre són massa per a mi a soles, vas pensar. Et vas preguntar què faria William Wallace si estiguera en el teu lloc. Ell li mostraria el cul a l'oponent per fer que vingueren al seu terreny. I després què?


Li vas ensenyar el cul, sense pensar molt, als quatre sud-americans. Van deixar els sis pollets ràpidament i et miraren. Ells i els seus insults, al so de reguetó, avançaren cap a tu. Què podries fer ara? Arruixares la cara dels quatre amb el teu esprai, encara que tot el vagó va patir els seus efectes coents. Te'n vas eixir ràpidament i, des de la zona entre vagons, observaves els seus crits i plors.


Entrares a repartir potades als quatre incautes que havien despertat la teua fera. Cap frase digna de recordar et vingué al cap. Res com els sermons de Samuel L. Jackson a Pulp Fiction. No res, només donaves hòsties. De sobte, quatre braços t'agafaren per l'esquena. Eren els dos guardes de seguretat. D'on havien eixit si mai hi ha seguretats al tren els dissabtes per la nit? Esprai també per a ells. Caigueren a terra cridant per la coïssor. A ells si els vas dir un parell de coses mentre els pegaves unes quantes potades. “Sempre arribeu tard, fills de puta !!!”.

El tren s'aturà i les portes s'obriren. Era la parada de “El Romaní”. No n'era la teua però vas baixar i cridares “Llibertat”. Ningú va escoltar-te al vagó, degut als seus xiscles de dolor. L'adrenalina et feia volar mentre fugies. Quin guirigall vas muntar allà només en 10 minuts. L'únic que vas fer de William Wallace fou mostrar el cul i el crit de llibertat. La resta et recordava més aviat a Michael Douglas a “Un dia de fúria”. Estaves  ja fora de l'estació. Et perseguirien?


El món no és com les pel·lícules, pensares mentre buscaves la forma d'arribar fins a Gandia des d'allí. Tu havies defensat als indefensos i, tot i així, els seguretats t'havien reprès a tu. Espera, a les pel·lícules també passa. En V de Vendetta, el Zorro o Robin Hood, els que ajuden als desposseïts són assetjats pels que governen i els seus aparells repressors. En aquell moment, t'adonares que els governants declaren sempre herois als seus fidels botxins.


Tu no volies ser bo ni pretenies atacar als dolents, només havies fet el que t'agradaria que feren per tu. Sols havies ajudat a sis xiquets, tombant a quatre moniatos. Però això et feia sentir bé de nou després de la mort de la teua germana Clàudia. Des de que va faltar ella fa nou anys, sense èxit buscaves sempre eixe benestar en companyia de Jack Daniels, entre pols blanca o amb amigues de peatge.

Sabies que tornaries a defensar als que ho necessitaven perquè això et feia feliç. Malgrat que la teua criptonita romania en cada cantó d'aquella ciutat de vicis, ho faries. Perquè Willy el Tronat, com et coneixien a Gandia des de l'embolic en aquell concert de Loquillo, havia trobat el seu propi camí cap a la felicitat.

CONTINUARÀ...

Comentaris

  1. Ei, m'agrada el teu estil! És molt particular i atractiu. Enhorabona!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Devem indignar-nos (català)

Les campanyes electorals multimilion à ri e s del PP-PSOE s'han de pagar amb diners i favors, que després es tornen . Potser açò justifica l' ajuda desinteressad a de l PP i el PSOE al s bancs i caixes, al r efus a r la llei d 'entrega d'habitatges per a saldar la hipoteca. Als bancs no els hi convenia. T an se val si t ' 'e mbarguen la casa i continu e s pa gant la hipoteca sense ja tindre-la, perquè qui eres tu per als bancs o per als pol ítics? Fa ja més de dos segles, Thomas Jefferson va expressar “ s i el poder passa ra per mans de les entitats bancàries i les corporacions del diners, l'experiment democràtic s'hauria acabat. Tindríem una forma d'absolutisme pitjor que aquella contra la que havien lluitat els colons .” A Espanya, algú dubta de qui hi mana? Nosaltres, ho tenim clar. Així, é s l'hora d'acabar amb la tirania dels bancs i els seus vassalls, PP-PSOE. Els hem perdut la por i ocupem les principals places de Madrid i B

POR QUÈ ME GUSTA SER FUTBOLISTA?

Muchos   días   pienso que   los futbolistas   somos   gladiadores   de   un circo   en manos   de millonarios .   Nuestra   función   es hacer   olvidar a  la plebe   trabajadora   la crisis que   vivimos .   Un deporte   del que se habla   más en   prensa   que de cualquier   problema económico ,   de corrupción política ,   de bienestar social ,   de   enseñanza pública , catástrofe   ecológica o   de sanidad .   Estos   pensamientos  me  hacen  odiar   el fútbol , al que   he dedicado   gran parte   de mi vida . Por suerte , los días  como   el de hoy ,  me   hacen recordar   porque amo   tanto  a l fútbol .  En estos momentos ,  puedo sentir   el gran trabajo   de   equipo   de mis   compañeros   y nuestra   SOLIDARIDAD . También   respiro   el   COMPAÑERISMO   y   el   ESFUERZO ,  muy  caros   de   oler   actualmente en la   sociedad   más individualista   y  egoísta   del mundo ,  la capitalista . Otra de las grandezas  del fútbol   es   la capacidad de hacer   FELIZ   a  p

Una espanyola pel món (microrelat en català)

Després de la cridada dels seus pares felicitant-li l'any nou, va entendre que devia tornar a Oviedo. Encara que a tots els deia que li anava meravellosament a Nova York, no era així. Tot el que li quedava era el seu uniforme de cambrera, els 200$ que va obtindre per tota la seua roba i aquell maleït penjador buit, que furtà per despit del Restaurant la nit que l'acomiadaren. Volia tornar, per no tenia els 800$ del billet. Tampoc se'ls pensava demanar als seus amics ni pares, perquè per ells era una heroïna. I més després d'apareixer en “Espanyols pel Món”. Dos nits en Central Park li bastaren per aconseguir els 600$ per tornar a Espanya. Mai contaria a ningú com els va assolir.

Movie Trailer Videos

Traveling Videos